Roubini mai precizeaza ca, desi oficial Statele Unite nu au reintrat in recesiune, populatia resimte dificulatile financiare si este ca si cum economia se prabusetse din nou.

Profesorul de economie sustine ca intoarcerea in recesiune este mai aproape ca oricand, iar incercarile Rezervei Federale de a cumpara active din piata se va dovedi din ce in ce mai dificila.

Lucrurile se complica si mai mult pentru economia Americii, ca urmare a deciziei fara precedent a agentiei de evaluare financiara Standard&Poor's de a retrograda ratingul SUA de la maximul “AAA” la “AA+”, ceea ce creste costurile creditarii pentru administratia americana, companii si pentru populatie.

Profesorul de economie Nouriel Roubini a prezis, in 2006, o criza financiara “catastrofala” pe care bancile centrale nu o vor putea preveni. Prabusirea Lehman Brothers in 2008 a fost punctul de plecare pentru criza financara care a afectat intreaga lume, cea mai mare din 1930 incoace. Roubini a fost supanumit "Doctor Doom" pentru predictiile sale.

Urmareste mai jos interviul cu Nouriel Roubini, realizat de Bloomberg:

Goldman Sachs: "Riscul ca SUA sa intre din nou in recesiune este de 30%"

Acelasi avertisment vine si din partea bancii de investitii Goldman Sachs, care a anuntat ca exista o sansa din trei ca America sa intre intr-o noua recesiune in urmatoarele 9 luni. GS Group a redus prognoza de crestere la doar 2% in primul sfert din 2012, a anuntat economistul sef al sucursalelor americane, Jan Hatzius, intr-o nota catre clienti, potrivit Bloomberg.

Goldman Sachs vede acum cresterea SUA in medie la 1,7% in acest an, de la o previziune de 1,8% cat era prevazuta anterior.

Cresterea in 2012 va ajunge in medie la 2,1%, fata de o estimare anterioara de 3%. a mai precizat Hatzius.

La postul american CNBC, Hatzius a mai spus: "Sistemul federal de rezerva va incerca probabil sa raspunda cu pasi mici. In acest moment sunt 30% sanse sa intram din nou in recesiune".