Datorii de aproape 30 milioane de euro, in valoare mai mare decat sumele recuperate, au fost insa sterse in aceasta perioada.

Documentul a fost transmis parlamentului de catre Ministerul de Finante, in urma unei intrebari a unui membru al legislativului.

Serviciile de inspectie ale ministerului se concentreaza pe 1.500 de datornici, cu datorii de peste 5 milioane de euro fiecare, iar in perioada 1 mai-31 august au deschis 459 de cazuri, totalizand plati restante de 13 miliarde de euro.

Din totalul de 13 miliarde de euro, statul a reusit sa recupereze 19 milioane de euro, dar a sters datorii de 29,5 milioane de euro.

Grecia a fost nevoita sa adote masuri dure de austeritate pentru a primi imprumuturi de la statele zonei euro si FMI, dupa ce indatorarea foarte ridicata a statului a adus tara in pragul colapsului financiar.

Evaziunea fiscala din Grecia, aflata la cote foarte ridicate, a fost identificata repetat ca o sursa de posibile venituri in contextul recesiunii prelungite, insa autoritatile elene nu au reusit sa incaseze sumele datorate.