Rambursarea banilor nu va prejudicia deciziile viitoare referitoare la alte obligatiuni care nu au participat la restructurarea datoriilor, informeaza Mediafax.

Grecia a efectuat in martie si aprilie un schimb de obligatiuni in valoare de circa 200 de miliarde de euro, care a reprezentat cea mai mare restructurare de datorii la nivel mondial. In cadrul acestui program, detinatorii privati de obligatiuni emise sub legislatie elena au acceptat pierderi de 53,5% din valoarea nominala a acestora. 

Programul schimbului de obligatiuni a avut o rata de participare de 96,9%. 

Obligatiunile rascumparate marti sunt prima transa din obligatiunile de aproximativ 6,4 miliarde de euro emise conform legislatiei straine, pe care investitorii au refuzat sa le includa in planul de restructurare. 

Premierul Lucas Papademos a organizat alegeri generale dupa finalizarea restructurarii datoriilor si asigurarea unui al doilea program de salvare, de 130 de miliarde de euro, din partea Uniunii Europene si a FMI. 

Scrutinul, organizat pe 6 mai, nu a generat un castigator clar, iar partidele nu au reusit sa formeze un nou guvern. Esecul discutiilor l-a obligat pe presedintele Karolos Papoulias sa anunte organizarea a noi alegeri.