In perioada aprilie-iunie 2016, profitul net inregistrat de Raiffeisen Bank International a scazut pana la 96 milioane de euro, de la 192 milioane de euro in perioada similara a anului trecut, semnificativ mai putin decat un rezultat de 141 milioane de euro preconizat de analistii intervievati de Reuters, scrie Agerpres.

"Contextul actual de dobanzi reduse, atat in zona euro cat si pe alte piete ale RBI, a afectat veniturile nete din dobanzi ale grupului in prima jumatate a lui 2016", a informat Raiffeisen Bank International (RBI) intr-un comunicat de presa.

In al doilea trimestru al acestui an, veniturile nete din dobanzi ale RBI au scazut cu aproape 14% in ritm anual pana la 738 milioane de euro.

Acestea au fost ultimele rezultate trimestriale publicate de RBI inaintea unei eventuale fuziuni cu grupul mama Raiffeisen Zentralbank, o decizie in acest sens urmand sa fie luata in a doua parte a lunii septembrie.

Raiffeisen Bank International impreuna cu grupul mama Raiffeisen Zentralbank au fost incluse in cele 51 de mari banci europene care au fost supuse in acest an la o noua runda de teste de stres de catre Autoritatea Bancara Europeana si, potrivit rezultatelor, Raiffeisen se numara printre bancile care au obtinut cele mai slabe rezultate.

In Romania, Raiffeisen Bank ofera o gama completa de produse si servicii financiare pentru aproximativ 2 milioane de clienti persoane fizice, IMM-uri sau corporatii. Banca are o retea de peste 500 de agentii in toata tara, peste 1.140 de ATM-uri, aproximativ 14.000 de terminale EPOS si peste 80 de MFM-uri.