RBS are in prezent 19.000 de angajati la divizia de investment banking, din totalul de aproximativ 150.000 la nivel de grup.
Reducerile de personal si costuri de restructurare de 1-2 miliarde de lire sterline reprezinta cel mai pesimist scenariu in planurile analizate de directorul general al RBS, Stephen Hester. Seful grupului a acceptat in noiembrie ca operatiunile de investment banking nu mai sunt utile pentru RBS.

Divizia nu a reusit sa devina o forta credibila pe mai multe segmente, precum cel al investitiilor pe pietele de capital, iar impactul combinat al problemelor din Europa si reglementarilor mai dure privind capitalul va ingreuna situatia.

"Conducerea RBS nu a inteles niciodata prea bine activitatile de investment banking. Stephen a devenit foarte cinic in privinta acestei divizii in ultimii ani", a declarat o sursa apropiata situatiei.

Presiunile asupra RBS au crescut chiar inaintea Craciunului, cand ministrul de Finante britanic, George Osborne, a afirmat ca banca, detinuta in proportie de 83% de stat, "ar trebui sa-si limiteze operatiunile riscante".

Citeste si:

Scad sau nu ratele la credite dupa reducerea dobanzii BNR? Ce spun analistii

Adevarata arma de distrugere in masa pe care Iranul o detine