Scaderea nivelului de trai a devenit mai evidenta incepand cu vara anului trecut si doare foarte tare acum. Parerea mea este ca durerea va continua si in anul urmator. Cresterea economica nu o intrevedem suficient de solida ca sa aduca dupa ea si cresterea nivelului de trai”, explica guvernatorul BNR.

Banca Nationala estimeaza o crestere economica de 1,5% pentru anul viitor. Chiar si asa ...

Dureaza un an, un an si jumatatea din momentul relansarii pana in momentul in care se simte in nivelul de trai al populatiei, deci s-ar putea ca efectele sociale sa persiste chiar pe intreg anul 2011”, avertizeaza Mugur Isarescu.

In ceea ce priveste Ordonanta 50, in care multi clienti si-au spus speranta ca o sa le reduca dobanzile, guvernatorul BNR a explicat cum va fi aceasta modificata.

Fondul a solicitat doua lucruri: a solicitat ca directiva europeana sa se aplice cam asa cum este ea, si ea nu se aplica, spunem noi, creditelor in stoc, adica creditelor existente, ori la noi s-a aplicat si creditelor existente", mai spune Isarescu.

Duminica, la ora 10.00, la emisiunea “Dupa 20 de ani” aflati de la guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, ce se va intampla cu leul in urmatoarea perioada, dar si cat de greu i-a fost sefului BNR sa faca afaceri in Romania.