"Nu vom concura bineinteles cu restaurantele, probabil ca viitorul Centrului Vechi al Bucurestiului va inclina spre ceea ce se intampla in prezent. Dar cred ca reabilitarea si readucerea spiritului se poate face numai cu institutii care au si resurse financiare. Nu cred ca reabilitarea s-ar putea face numai cu bani bugetari sau de la municipalitate", a afirmat Isarescu, potrivit Mediafax.

Guvernatorul bancii centrale spune ca dezvoltarea financiar-bancara nici n-ar mai permite pentru cladirile din zona istorica sa fie sedii de banca, aratand ca inclusiv in City-ul londonez sau pe Wall Street mai sunt doar putine sedii centrale ale marilor institutii financiare.

"Sa nu cumva sa ne gandim ca putem reface centrul financiar-bancar al Bucurestiului ca atare. (...) Cred ca sa readucem o parte din institutiile financiare in Centrul Vechi se mai poate. Bursa de Valori ar fi un exemplu si ar trebui sa revina in cladirea Bibliotecii Nationale. Camera de Comert a rascumparat aceasta cladire, care pastreaza si ringul bursei. Simbolul bursei, ringul, refacut, ar arata ca aceasta tara are traditie. A pastra istoria si a o readuce in prezent este o datorie a acestei generatii", a mai spus Isarescu.

In preajma ultimului razboi mondial, in centrul istoric al Bucurestiului functionau, in jurul palatului vechi al Bancii Nationale a Romaniei, 140 de banci, zona fiind extrem de importanta pentru viata economica a tarii, un adevarat "city" financiar-bancar.

Citeste si

Investitorii vor sa cumpere Romania bucata cu bucata. Statul roman cere UE ca strainii sa nu poata achizitiona teren agricol

Cele mai scumpe sisteme de transport din lume GALERIE FOTO