"Decizia de a ajuta Grecia a fost luata, in principiu, la nivelul zonei euro", a spus sursa.

Comentariul reprezinta primul indiciu clar ca Germania ar putea fi pregatita sa intervina pentru a preveni o criza de incredere in zona euro, eventualitate care a tulburat pietele internationale.

Comisarul pentru probleme Economice si Monetare, Joaquin Almunia (foto), a cerut, marti, liderilor europeni sa sustina Grecia, care trebuie sa reduca datoriile si deficitul, alimentând speculatiile privind un eventual ajutor.

Premierul de Finante al Frantei, Christine Lagarde, a spus tot astazi ca intarirea dolarului este un lucru care incanta statele membre intrucat aprecierea monedei americane din ultimele zile este prielnica pentru companiile europene care exporta.

Reamintim ca euro a atins vineri un minim din ultimele noua luni din cauza temerilor legate de situatia financiara a Greciei, Portugaliei si Spaniei. Marti, moneda unica europeana a urcat la un maxim al sedintei, de 1,38 dolari pe unitate, in urma comentariilor sursei germane.

Statele cu bugete fragile din zona euro, precum Grecia, Portugalia si Spania, se afla sub presiuni intense de echilibrare a bugetelor.

Cititi mai multe pe acest subiect pe www.mediafax.ro!