El a aratat totodata ca bugetul asigurarilor sociale este in continuare nesustenabil, astfel ca va trebui din nou alimentat de la bugetul de stat, cu transferuri de 13,9 miliarde lei.

Pentru bugetul de somaj va fi asigurata o subventie de peste 3 miliarde lei.

Veniturile estimate din TVA vor creste de la 39 miliarde lei la 46 miliarde lei, iar cele din accize vor urca de la 17,4 miliarde lei la 18,4 miliarde lei, prin reducerea evaziunii fiscale si alinierea accizelor la tigarete la normele UE.

Conform proiectului de buget, ordonatorii de credite vor primi mai putini bani de la buget in 2011 atat fata de executia preliminata pentru acest an, cat si comparativ cu bugetul initial pentru 2010, rectificat de doua ori, cu exceptia ministerelor Muncii, Agriculturii, Mediului, Finantelor, Dezvoltarii si Transporturilor.

Pensiile din sistemul public, inclusiv pensia minima garantata acordata in prezent sub forma unei indemnizatii sociale, vor fi inghetate la valorile actuale pe parcursul intregului an 2011, iar contributiile de asigurari sociale percepute angajatorului si angajatului nu vor scadea sub nivelul actual.

Vezi AICI indicatorii pe care a fost construit bugetul pe 2011!