Ioan Oltean a spus ca formula pe care actualii guvernanti o propun este trecerea de la 41 de judete la opt, ceea ce se inscrie in parametrii europeni si raspunde si cerintelor de absortie a fondurilor europene intr-un ritm mult mai ridicat si o valorificare mult mai eficienta a acestora.

Afla motoarele de bani ale celor 8 judete

Oltean a anuntat, de asemenea, ca Guvernul si-ar putea asuma raspunderea pe actul normativ care vizeaza reorganizarea administrativ-teritoriala a Romaniei in opt judete, precizand ca se doreste ca alegerile locale din 2012 sa aiba loc in baza noii legi.

"Dorinta noastra este ca viitoarele alegeri care vor avea loc in iunie 2012 sa se realizeze pe noua formula administrativ teritoriala. Cand spun «noi» ma refer la PDL si la actuala majoritate. Vom incerca sa adoptam legea prin angajarea raspunderii Guvernului pe act normativ”, a spus Oltean, citat de Mediafax.

Analiza viitoarei harti a Romaniei. Topul noilor judete in functie de PIB. Ce miza e in joc

Intrebat daca este luata deja o decizie in acest sens, Oltean a raspuns ca este inca la faza de discutie.

"Nu e hotarare unanim luata. E la faza de discutie, aceea de a incerca sa adoptam pana la sfarsitul acestei luni proiectul de lege care vizeaza modificarea legii de impartire administrativ-teritoriala prin angajarea raspunderii de catre Guvern. Eu cred ca nu exista elemente care sa conduca spre blocarea initiativei actualei majoritati, dar atat timp cat nu suntem in faza unei hotarari finale putem pune si o asemenea idee in discutie”, a spus el.

Citeste si:

Tarom, pierderi de peste 70 milioane de euro in 2010. Care va fi soarta operatorului aerian

Bugetarul care a castigat 1 milion de dolari in 2010