Liderul UDMR, vicepremierul Marko Bela, a precizat, totusi, ca in acest moment nu se pune problema unei decizii privind iesirea de la guvernare, dar ca a convocat Consiliul Permanent al Uniunii si va discuta si cu presedintii organizatiilor teritoriale pentru a analiza situatia.

"Intrebarea nu este daca iesim sau nu de la guvernare, ci daca este posibil sa se mearga mai departe cu legea educatiei si cu largirea drepturilor minoritatilor si daca aceasta coalitie reuseste sa reafirme si intareasca solidaritatea si coeziunea", a spus Marko, citat de Mediafax.

Intrebat care ar fi motivele care ar putea determina UDMR sa iasa de la guvernare, liderul formatiunii a raspuns ca aceasta varianta poata fi luata in calcul daca se constata ca actuala coalitie nu mai functioneaza ori daca partenerii de guvernare afirma ca anumite obiective din program, inclusiv adoptarea legii educatiei, nu mai sunt valabile.

Curtea Constitutionala a constatat, ieri, ca exista un conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si Guvern si ca asumarea raspunderii Executivului pe legea educatiei este neconstitutionala.