Partidele din opozitie au depus, astazi, la Parlament, motiunea de cenzura intitulata "Motiunea Romaniei majoritare, motiune populara", semnata de 209 parlamentari.

Semnatarii documentului sustin ca, in cazul trecerii acesteia, doresc sa realizeze un guvern de criza, sa organizeze alegeri anticipate in maximum sase luni si sa renegocieze angajamentele convenite cu FMI, Banca Mondiala si Comisia Europeana.

"Saptamana viitoare (motiunea de cenzura – n.r.) se va dezbate si vota si ne dorim cu totii (...) 90% dintre romani isi doresc, ca motiunea sa treaca, Guvernul Boc sa cada si sa avem un nou guvern care sa incerce sa scoata tara din criza", spunea liderul social democrat, Victor Ponta, inainte de inregistrarea motiunii la Parlament.

El a mentionat ca in finalul textului motiunii vor figura si masurile pe care PSD, PNL si PC isi propun sa le adopte, la guvernare, daca va fi cazul.

Pentru adoptarea unei motiuni de cenzura sunt necesare 236 de voturi, numar mai mare decat cel al parlamentarilor din formatiunile de opozitie.

Potrivit Regulamentului sedintelor comune ale Camerei si Senatului, votul la motiunea de cenzura este secret cu bile.