Partidul Republican a dat asigurari, inainte de programarea votului, ca legea va trece de Camera.  Surpriza s-a produs insa. Si situatia este cu atat mai grava cu cat anul fiscal se incheie pe 30 septembrie, iar Congresul este in vacanta saptamana viitoare. Proiectul respins miercuri viza functionarea Guvernului in conditii normale pana pe 18 noiembrie. 

Conservatorii, apropiati miscarii Tea Party care militeaza pentu scaderea defiitului bugetar prin reducerea cheltuielilor guvernului federal, au votat in repetate randuri in ultimii ani in afara liniei partidului. 

Votul lor ar putea clatina din nou increderea investitorilor si a populatiei in liderii de la Washington, dupa disputele dure din acest an din Congres privind deficitul si plafonul datoriei de stat.  Guvernul era sa ramana fara buget in aprilie din cauza disputelor din Congres, iar in august neintelegerile dintre politicieni au adus Trezoreria la marginea intrarii in default (incapacitate de plata). 

Liderii republicani au declarat ca vor gasi o solutie pentru trecerea proiectului de cheltuieli, pentru a nu bloca activitatea guvernului.  Votul va fi reprogramat de urgenta, dar nu este clar cum va fi modificat proiectul pentru a atrage mai multi congresmeni. 

Citeste si:

Mii de joburi vacante in toata tara, la bursa locurilor de munca de maine. Lista locatiilor in care se desfasoara evenimentul