Tanarul a instalat cel mai probabil un virus pe pagina de net a firmei. Atunci cand clientii au incercat sa cumpere un produs s-au trezit si fara marfa si fara banii din cont. In acest caz, pagubitii practic nu au avut nicio sansa ca sa-si dea seama ca sunt inselati.

Gruparea insa nu s-a oprit aici, ar fi clonat pagini ale unor firme care vand produse pentru a obtine date bancare si pentru goli conturile.

Gabriel Ene, considerat de procurorii DIICOT creierul gruparii, se lupta sa termine liceul de chimie la seral insa este un as in informatica. Tanarul ar fi creat aplicatiile si programele care au adus gruparii 6 milioane de euro din accesarea ilegala a unor servere importante.

Gabriel ar fi lucrat cu Mihai Ursu, un alt tanar priceput in informatica. Acesta insa a studiat foarte multe in domeniu si se lauda cu multe atestate in securitatea cibernetica.

Cei doi, alaturi de alti 13 tineri au fost retinuti dimineata si risca pana la 15 ani de inchisoare.

Este greu sa evitam sa nu cadem victimele unor astfel de infractiuni informatice, insa putem face un lucru. Atunci cand vrem sa accesam orice fel de serviciu online, sa introducem noi adresa web, nu sa o accesam prin intermediul unui link.

Kaspersky Lab saluta reusita procurorilor DIICOT de a captura grupul infractional responsabil de savarsirea unor fapte grave, cu prejudicii semnificative pentru companii din intreaga lume. Compania confirma faptul ca nu a avut loc niciun atac recent asupra domeniului usa.kaspersky.com. Cazul discutat se refera la cel din februarie 2009. Avand in vedere ca incidentul a avut loc cu mult timp in urma, Kaspersky Lab confirma ca acesta nu a reprezentat niciun pericol pentru utilizatori.