''Ne plangem unii altora si stim cu totii adevarul: faptul ca s-a violat administratia locala. Acest Guvern portocaliu incalca Constitutia, incalca autonomia locala. Nu e vorba de o lupta politica. Acest Guvern portocaliu vrea sa ne desfiinteze. Vor sa desfiinteze comune, orase, vor sa dea prefectilor, slugilor portocalii, sarcina de a desfiinta primariile, in special cele ale PSD - 1300 de primari si 16 presedinti de consilii judetene", a spus Nicusor Constantinescu, citat de Mediafax.

El a anuntat ca, la Constanta, primarii PSD vor face greva adminstrativa, incepand de luni, rezolvand doar problemele urgente si le-a propus celorlalti alesi locali ai PSD sa faca acelasi lucru.

"Facem, incepand de luni, greva administrativa. Nu rezolvam decat chestiunile de urgenta pana cand acest Guvern portocaliu pleaca de unde a venit! Eu, de luni, cu primarii PSD din Constanta sunt in greva. Intrati si dumneavoastra in greva", a spus Constantinescu.

Astazi are loc congresul extraordinar al PSD, unde social-democratii vor prezenta propriul program de guvernare si vor face modificari in statutul partidului.

Conducerea PSD va discuta si despre motiunea de cenzura impotriva Guvernului, care va fi depusa saptamana viitoare.