"Fabrica urmeaza sa functioneze pana la sfarsitul anului. Ne asteptam ca veti continua sa fiti angajati in Nokia si sa fiti platiti pana la sfarsitul lunii martie 2012. Veti beneficia de un pachet compensatoriu pe care il vom comunica de indata ce vom finaliza consultarile. Pana la sfarsitul anului vom continua sa muncim. Pentru aceasta am decis sa asiguram bonusuri suplimentare pentru dumneavoastra, in conditiile in care ne vom atinge standardele de eficienta si calitate in acelasi mod ca si pana acum", se arata in document.

Conducerea Nokia i-a mai anuntat pe angajati ca cele patru schimburi libere pana vineri vor fi platite integral, iar urmatorul schimb urmeaza sa intre la lucru vineri seara, la ora 19.00, conform programului obişnuit.

De asemenea, cei de la varful Nokia au precizat ca vor cauta modalitati de a ajuta provizoriu si partenerii fabricii.

Daniel Daianu, fost ministru de finante, despre inchiderea fabricii Nokia de la Cluj: "Este o stire foarte rea, dar investitiile de tip vagabond sunt foarte riscante din punct de vedere al tarii gazda"

Dupa sedinta care a avut loc la sediul fabricii din Jucu, angajatii au parasit cladirea in autobuze si microbuze puse la dispozitie de conducerea companiei.

Nokia inchide intreprinderea din judetul Cluj in cadrul unui program de eficientizare si reducere a costurilor, iar 2.200 de angajati isi vor pierde locurile de munca. Motivul: unitatile de productie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.

Grupul finlandez Nokia a inceput in februarie 2008 productia de telefoane mobile la fabrica din Jucu, investitia ridicandu-se la 60 de milioane de euro.

 

Primarul din Jucu: "Inchiderea Nokia va afecta bugetul local al comunei. Se incasau din taxe si impozite cateva milioane de lei pe an"