Analizand datele de nastere ale celor mai bogati oameni din lume, jurnalistii de la Forbes au remarcat ca cei mai multi sunt nascuti in perioada august-septembrie.

Astfel, din 613 zile de nastere analizate, mai mult de 70, adica 12%, sunt date cuprinse in intervalul 23 august-22 septembrie. Cu alte cuvinte, Fecioarele stiu cum sa faca bani si sa-i si pastreze.

Este putin ironic faptul ca intr-un top dominat de barbati semnul zodiacal cel mai frecvent este Fecioara, comenteaza Forbes, care adauga ca persoanele nascute in aceasta perioada sunt recunoscute ca fiind foarte muncitoare, serioase, orientate catre detaliu si analitice.

Fecioarele sunt persoane care doresc mai degraba sa fie recunoscute ca fiind bune profesioniste si sa demonstreze ca sunt cei mai buni in ceea ce fac, iar situatia financiara prospera este o consecinta logica a acestui fapt, a precizat astrologul Michael Lutin, pentru publicatia americana.

Aceste persoane se simt implinite si fericite cand ii pot ajuta pe ceilalti, cand le pot oferi diverse lucruri sau servicii. Doi dintre cei mai cunoscuti miliardari americani – Warren Buffett, mogulul de la Berkshire Hathaway, si Larry Ellison, de la Oracle, sunt amandoi nascuti in zodia Fecioarei.

Dar nu este cazul sa va intristati daca nu sunteti nascuti in aceasta zodie. Forbes prezinta si alte exemple de miliardari care sunt nascuti in alte semne zodiacale. Cel mai bine reprezentata zodie, dupa Fecioara, este Scorpionul, cea mai importanta personalitate nascuta sub acest semn detinand pentru mai multi ani la rand pozitia de cel mai bogat om al lumii. Este vorba despre Bill Gates, cel care a ridicat imperiul Microsoft.

Scorpionii sunt cei mai potriviti sa faca afaceri, pentru ca isi folosesc calitatile native de seductie pentru a vinde. Scopul Scorpionilor este sa te faca sa faci ce vor ei sa faci, nu ce vrei tu sa faci”, a mai spus Lutin despre semnul zodiacal recunoscut pentru puterea lui de seductie. “Oamenii urasc Windows, dar toata lumea il cumpara”, a glumit acesta.

Alte semne zodiacale frecvent prezente in top sunt Berbec, cu reprezentantii sai Steve Ballmer, de la Microsoft, si Ingvar Kamprad, de la IKEA si Varsator, zodie in care este nascut cel mai bogat om al planetei la ora actuala, Carlos Slim, sau una dintre cele mai bogate femei, Oprah Winfrey.

Zodia cel mai putin prezenta in topul miliardarilor este Sagetatorul, dar astologii le dau sperante si celor nascuti sub acest semn zodiacal. “Sagetatorii sunt cunoscuti mai degraba pentru creativitatea si latura lor artistica, decat pentru abilitatile in afaceri. Dar o fac atat de bine, incat la un moment dat pot ajunge sa castige foarte multi bani de pe urma a ceea ce fac, si ma gandeasc aici la regizorul Steven Spielberg sau la producatorul Arnon Milchan”, a explicat, pentru Forbes, astrologul David R. Reiley.