"Vom sustine in coalitie impozitarea marilor averi. Discutiile la nivel tehnic au fost incheiate, e vorba de fapt despre o taxa de solidaritate care se va aplica pe activele detinute: case, iahturi, averi in general. Nu si asupra conturilor bancare", a declarat Ialomitianu pentru Hotnews.ro.

Intrebat de ce nu se va aplica si asupra conturilor, ministrul a explicat ca, in urma unor discutii cu bancheri, acestia si-au exprimat temerea ca oamenii ar putea sa-si retraga masiv banii din conturi, ceea ce ar putea genera probleme la nivel de sistem.

Ialomitianu a aratat ca nu ar fi o problema daca sumele sunt mutate dintr-un cont in altul, insa nu ar fi de dorit ca banii sa fie retrasi si tinuti in casa.

"Dar nu e vorba doar ca si-i muta. Romania are o cultura a cash-ului foarte puternica. Daca si-i muta dintr-un cont in altul nu ar fi o problema. Dar daca si-i ia acasa - ma gandesc acum mai ales la zonele sociale in care nu exista o cultura financiara foarte dezvoltata - ce te faci?", a mai spus ministrul.
Vi se pare o idee buna taxarea averilor mari? (118 voturi)
Da
74.58%
Nu
20.34%
Nu stiu ce sa zic
5.08%