Social-democratii buzoieni au ridicat problema candidaturii pentru Consiliul Judetean, spunand ca nu sunt de acord cu acordul incheiat de Victor Ponta cu Crin Antonescu, potrivit caruia liberalii vor desemna candidatul pentru aceasta functie.

Actualul presedinte al CJ Buzau, Victor Mocanu, a venit in sedinta Comitetului Executiv al PSD pentru a transmite ca nu este de acord cu decizia luata la centru. 

In apararea celor din Buzau a sarit presedintele de onoare al PSD. Surse din partid au declarat, pentru "Gandul", ca Ion Iliescu i-a cerut lui Victor Ponta sa renegocieze acordul cu liberalii.

"Daca nu te intelegi cu Crin Antonescu, vin eu sa discut cu el", i-ar fi spus presedintele de onoare al PSD lui Ponta. 

"Este o pretentie aberanta a celor de la PNL. Nu vom ceda Consiliul Judetean, vor exista negocieri. Daca va fi nevoie, ma voi implica personal in aceste discutii", a declarat, pentru "Gandul", Ion Iliescu. 

Replica liderului PNL, Crin Antonescu, nu s-a lasat intarziata. Acesta a spus ca liberalii nu sunt de acord cu renegocierea candidaturilor pentru primarii si Consilii Judetene.  Ssituatia de la Buzau nu se poate schimba, iar "pozitia de candidat la Consiliul Judetean in numele USL revine PNL"., a completat Antonescu. Acesta a precizat ca problema candidaturilor la primarii si Consilii Judetene a fost discutata si parafata de toate cele trei parti din USL si ca nu exista niciun motiv pentru a se reveni asupra negocierii.

Potrivit intelegerii intre social-democrati si liberali, in judetul Buzau, PNL va desemna candidatul pentru Consiliul Judetean, iar PSD pe cel pentru Primarie. Social-democratii nu sunt de acord cu aceasta impartire, cerand sa desemneze ambii candidati, deoarece functiile apartin deja PSD. 

"Ion Iliescu nu intelege ca prin aceste declaratii irita foarte mult partenerii de alianta", sustin insa cei din conducerea PSD.