Aproape tot ce folosim in gospodaria de astazi va ramane alaturi de noi si in casa viitorului, doar ca le vom folosi mai usor si… mai destept.

Fie ca vorbim despre masina de spalat, frigiderul sau fierul de calcat, toate consuma energie electrica. Electrocasnicele viitorului vor comunica insa intre ele si cu uzina electrica, asa ca se vor adapta dupa orarul curentului mai ieftin. Noi vom castiga o factura mai mica, uzina va arde mai putin carbune.

Insa frigiderul, spre exemplu, nu va fi doar un dulap rece ci unul destept care are o interfata tactila de comanda, unde poti sa introduci cumparaturile pe care le-ai facut.

Masina de spalat poate fi comandata de la distanta cu telefonul mobil. Toate pot fi invatate sa lucreze destept cu reteaua electrica.

Nu poate lipsi din casa viitorului, fereastra smart care a uimit deja planeta. Dai cu degetul in sus si in jos pentru a inchide sau deschide storurile. Poate sa vada informatii despre o posibila calatorie, poate sa navigheze pe internet.

Vestea buna este ca o data cu inteligenta vine si zgarcenia. Electrocasnicele viitorului vor consuma tot mai putin.

Tehnologia noua EcoLed poate sa aduca consumul sub 100 de wati, mai putin decat un bec cu incandescenta.

Iar pana la consum zero mai este doar un pas. Apar deja laptopuri si mobile cu incarcare solara.

Pana cand vom vedea un telefon mobil care va rezista sa se incarce numai de la soare si sa nu mai ajunga niciodata la priza. Insa pana atunci, solutia verde este sa luam energia de la soare sau din celula de hidrogen. Primele centrale de acest tip se livreaza deja in Japonia.