Tot mai multi dintre noi acceseaza internetul in miscare si nu o mai facem doar ca sa citim presa ori pentru filme. Mai nou, toata lumea se joaca pe retele sociale sau interactioneaza pe mobile, iar unde oamenii se simt bine incep sa cheltuiasca. Asa au ajuns multi-milionari din distractie, cei pe care ii veti cunoaste imediat.

Sute de persoane vin la conferinte precum How to Web sa ii asculte pe oameni ca Branko. Tanarul care vorbeste engleza cu accent este un sarb devenit guru al jocurilor pe internet. Aplicatia lui se numeste TopEleven si tine ocupate 3 milioane si jumatate de utilizatori inregistrati din toata lumea, inclusiv din Romania. Tot ce trebuie sa faci este sa antrenezi virtual o echipa de fotbal.

Lui Branko nu ii place sa vorbeasca despre bani, insa recunoaste ca a depasit pragul primelor sase zerouri dupa o metoda simpla.

"Am lucrat la Microsoft impreuna cu prietenii mei din facultate. Sunt inginer. Mi-am dat demisia, am revenit in Serbia si am facut asta. Cel mai bun lucru pe care l-am facut vreodata. Spuneti-le tuturor sa demisioneaze si sa vina acasa sa faca ceva grozav impreuna cu prietenii", spune fondatorul Top Eleven.

Urmatorul succes se anunta muzica... reactiva. Adica melodia se schimba de fiecare data cand alergi, spre exemplu.

"Mergi putin... Apoi ritmul creste incet... O iei mai repede. Si mai repede... Si de fapt ce faci tu nu este jogging, ci creezi muzica!", spune Michael Breidenbruecker, fondator RjDj.

"Totul va fi conectat la internet. Pana si cuptorul tau va fi conectat la o aplicatie care sa iti spuna cand s-a fript puiul sau ceva de genul acesta. Totul va fi online, conectat tot timpul si este deja o parte din viata noastra. Mai devreme decat ne imaginam vom ajunge acolo", explica Martin Bryant, european editor la The Next Web.

Apropo, stiti cati ani are internetul? A fost inventat in 1969, dar exista in forma www, adica World Wide Web, de 20 de ani.

Ca si Romania, internetul e tranzitie si se pregateste pentru atacul asupra tuturor electronicelor si electrocasnicelor. Desi suna SF, aceste tehnologii sunt deja in faza experimentala. Una dintre ele este prezentata azi pe www.yoda.ro. Este vorba despre un automobil vorbitor.