La 30 septembrie 2013, rezervele valutare la Banca Nationala a Romaniei se situau la nivelul de 33,08 miliarde euro, fata de 32,17 miliarde la 31 august 2013, a anuntat marti banca centrala. 

In luna septembrie BNR a inregistrat intrari de 1,856 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice si altele. 

In luna septembrie au fost consemnate iesiri de 943 milioane euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta si altele. 

Banca centrala mai noteaza ca la capitolul plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta se regaseste a unsprezecea rambursare de capital din imprumutul de la Fondul Monetar International. Chiar excluzand rambursarile la FMI, rezerva valutara ar fi scazut in septembrie cu 350 de milioane euro. 

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 3,3 miliarde euro, cu 207 milioane euro sunt nivelul din august. 

Platile scadente in luna octombrie 2013, in contul datoriei publice denominate in valuta directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza circa 217 milioane euro.