Lucian Isar a demisionat in urma unor discutii avute cu premierul Victor Ponta, care a luat act de decizia acestuia, au mentionat sursele.

Potrivit surselor politice, Isar a cerut liderilor USL asigurari ca aceasta perioada de instabilitate politica nu va mai dura mult. Isar a spus ca actuala criza politica afecteaza exact domeniul de care el se ocupa, adica mediul de afaceri.

Sursele au mentionat ca, neprimind aceasta asigurare, el a decis sa demisioneze din Guvern. Decizia lui Isar vine in contextul remanierii guvernamentale de luni.

Mihai Voicu: "Lucian Isar a demisionat din motive personale"

Vicepresedintele PNL, Mihai Voicu, a declarat, luni, ca Lucian Isar a demisionat din functia de ministru delegat pentru Mediul de Afaceri "din motive strict personale", Voicu precizand ca el este cel care va prelua acest portofoliu, propunerea fiind aprobata in sedinta PNL.

Mihai Voicu a anuntat, luni seara, la finalul sedintei BPC si CNEx a PNL, ca "demisia lui Isar a intervenit in ultima clipa". "Demisia domnului Isar este din motive personale, strict personale", a spus vicepresedintele PNL.

Voicu a precizat ca el este cel care va prelua postul de ministru delegat pentru Mediul de Afaceri, propunerea fiind aprobata, prin vot secret, in sedinta PNL.

Potrivit sursei citate, in sedinta PNL s-a mai decis ca Mona Pivniceru sa fie sustinuta pentru portofoliul Justitiei in calitate de independent, iar in locul lui Victor Paul Dobre PNL il sustine la Administratie pe Radu Stroe.