Inclusiv rectorii universitatilor de prestigiu de la noi s-au vazut nevoiti sa schimbe regulile... doar, doar se mai ocupa cateva locuri.

"Am avut o sesiune de admitere de toamna in care am mai completat din locurile neocupate din vara, avem un grad de ocupare de 85% din ceea ce ne propusesem noi", spune Gheorghe Rosca, rector ASE.

Si la Universitatea din Bucuresti numarul candidatilor care s-au inscris pentru programele de masterat a scazut cu 25%. Sa fie oare taxele mari de vina?

"Anul trecut, la intrare taxa era de 25 de milioane, acum este de 31, la nivelul finantarii primite de la buget. Ea a crescut constant in ultimii 10 ani", explica prof. univ. Ioan Panzaru, rector Universitatea din Bucuresti.

Noul an universitar a inceput cu amfiteatrele cam goale si in Timisoara. Numarul studentilor admisi la Universitatea de Vest a scazut cu 10% fata de 2009.

Si cei care vor sa urmeze o facultate de stat in Iasi, pe locurile cu taxa, trebuie sa achite intre 2 si 3 mii de lei pe an. Exceptie face Universitatea de Medicina, unde suma ajunge la 6 mii de lei.