"Este foarte dificil, este aproape imposibil sa obtinem 11,5 miliarde de euro prin economii bugetare in 2013 si 2014", a spus Evangelos Venizelos, presedintele unuia dintre cele trei partide aflate la guvernare in Grecia. 

Venizelos a adaugat ca aceste dificultati existau oricum, dar sunt amplificate de recesiune. 

Guvernul elen sustine ca PIB-ul Greciei s-ar putea contracta cu 6,7% in 2012, fata de un declin de 4,5% anticipat initial, in special din cauza reducerii drastice a cheltuielilor publice, cuplate cu concedieri masive. 

Grecia trebuie sa economiseasca 11,5 miliarde de euro prin masuri care au ca termen de transmitere catre Comisia Europeana si FMI finele lunii iulie, pentru a ramane sub protectia lor financiara. 

Planul de austeritate urmeaza sa fie supus miercuri aprobarii celor trei partide din coalitia guvernamentala, conservatorii din Noua Democratie, condus de premierul Antonis Samaras, socialistii din PASOK, si stanga moderata, condusa de Fotis Kouvelis, informeaza Mediafax.

In paralel cu acest plan, guvernul intentioneaza sa renegocieze cu partenerii internationali amanarea cu doi ani, pana in 2016, a termenului pana la care trebuie echilibrat bugetul, a spus sursa.  UE si FMI nu au respins in totalitate o astfel de extindere, dar nu au promis inca nimic.