ROBOR la 3 luni este indicatorul principal în funcţie de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei.

Miercuri, indicele a crescut la 2,42%.

Nivelul anunţat joi, de 2,46%, este cel mai mare din 23 octombrie 2014, când a fost 2,48%, scrie News.ro.

Totodată, indicele ROBOR la 6 luni a crescut miercuri la 2,57%, cel mai mare nivel din 27 octombrie 2014, când a fost 2,67%. 

Banca Naţională a României (BNR) a decis, miercuri 4 aprilie, menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 2,25% pe an.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat miercuri că, săptămâna viitoare, premierul Viorica Dăncilă se va întâlni cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, tema de discuție fiind creşterea indicelui ROBOR la trei luni.

"Joia viitoare va fi o întâlnire între doamna prim-ministru şi domnul guvernator şi echipa domniei sale. Va fi o discuţie legată de ROBOR, dar şi despre alte subiecte. (...) Ştiţi ca nu-i vina ministerului sau a Guvernului. Este atributul Băncii Naţionale. Va fi pe agendă o astfel de discuţie. (...) Vom vedea care sunt argumentele BNR, astfel încât lucrurile sa se schimbe", a precizat Eugen Teodorovici, citat de Agerpres.

Administraţia Prezidenţială a anunțat, de asemenea, că preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni vineri, la Palatul Cotroceni, cu premierul Viorica Dăncilă şi cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, după ce, miercuri, au fost la discuții guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, și prim-viceguvernatorul Florin Georgescu.