Ziarul Tages-Anzeiger citeaza surse din cadrul UBS care sustin ca detaliile programului de reduceri de costuri nu au fost inca puse la punct si aprobate de Consiliul de Administratie, insa vor fi anuntate odata cu rezultatele bancii pe trimestrul al doilea, pe 26 iulie.

Reprezentantii UBS au refuzat sa comenteze informatiile, insa directorul diviziei de wealth management a bancii, Juerg Zeltner, a declarat saptamana trecuta ca banca trebuie sa-si reduca costurile pentru a face fata conditiilor dure de piata. Totodata, presedintele Kaspar Villiger a afirmat ca taierea cheltuielilor este inevitabila.

Cea mai mare banca elvetiana a fost salvata in 2008 de guvern dupa pierderi uriase cauzate de activele "toxice" a caror valoare s-a prabusit la inceputul crizei financiare globale. UBS a redus numarul angajatilor de la 78.000 la 64.000 inca din ajunul crizei financiare, insa a revenit anul trecut peste pragul de 65.000 de salariati.

Totodata, Handelszeiting noteaza ca UBS vrea sa economiseasca circa 90 milioane de franci pe an prin inchiderea a 27 de sucursale din Zurich si concentrarea operatiunilor in cinci centre mari.

Ziarul Handelszeitung scrie ca si Credit Suisse este pe cale sa renunte la 1.000 de angajati pentru a economisi 800 milioane de franci, citand de asemenea o sursa din interiorul institutiei de credit.

Si Credit Suisse ar trebui sa anunte reducerile de cheltuieli odata cu rezultatele financiare, pe 28 iulie. Un purtator de cuvant al companiei a refuzat sa comenteze informatiile.

Platim nota pentru greselile italienilor, grecilor si portughezilor. Cresc ratele pe toate planurile. VIDEO

Francul evetian a devenit un adevarat cosmar pentru zeci de mii de roman: a ajuns la 3,56 de lei

Francul elvetian, tot mai puternic! Va ingheta Romania cursul, dupa modelul Ungariei? Vezi ce spun analistii!