Raportul va fi supus votului final al plenului Camerei Deputatilor, care este forul decizional in privinta acestui act normativ. 

"Este vorba de Ordonanta de Urgenta prin care Guvernul Boc a introdus obligativitatea platii contributiei de 5,5% pentru fondul de sanatate de catre cei mai amarati pensionari, care au pensii intre 7,4 milioane pana in 10 milioane (de lei vechi - n.r.). E vorba de aprope 2 milioane de pensionari din Romania, care nu s-ar putea spune ca duc o viata foarte frumoasa. Azi, Comisia de munca, cu un scor de 9 la 8, a dat raport de respingere. In plen se va supune la vot raportul de respingere al comisiei", a anuntat deputatul PNL Ludovic Orban

El a precizat ca, in conformitate cu procedurile parlamentare, pe care le-a catalogat "profund neconstitutionale", o Ordonanta de Urgenta poate ramane in vigoare chiar daca nu a fost adoptata de Parlament. 

"Pentru a putea respinge aceasta Ordonanta de Urgenta, opozitia ar trebuie sa adune majoritatea, pentru ca, in caz contrar, chiar daca Ordonanta nu e adoptata prin lege, din pacate ramane in vigoare. Vom incerca din nou sa sensibilizam colegii din arcul guvernamental pentru a-i determina sa-si dea seama ca nu pot sa puna pe umerii acestor pensionari costurile crizei, sa refaca bugetul asigurarilor de sanatate pe spinarea acestor pensionari", a spus Orban, potrivit Mediafax.

Potrivit OUG 117/2010, din 1 ianuarie 2011 se percepe o cota de asigurari sociale de sanatate (CASS) de 5,5% la pensiile care depasesc suma de 740 de lei.