Are alei, pomisori, banci si, in curind, o fantana arteziana. Numai ca nimeni nu va merge la citiva kilometri de oras sa se bucure de verdeata. Culmea este ca in vecinatate se afla un cartier marginas fara asfalt,  apa curenta si canalizare.

Campul de la marginea orasului, pe care a rasarit acum parcul, a fost folosit zeci de ani de locuitorii de la perferie pe post de groapa de gunoi. Cei din primarie au vrut sa igienizeze zona si sa ii dea un aspect civilizat. Asa ca au investit aici doua milioane de lei din bugetul local, plus alte doua milioane si jumatate de la ministerul mediului. Doar ca nimeni nu apreciaza gestul.

Oamenii se plang ca la orice ploaie zdravana, strazile si casele lor sunt inundate. Cu alte cuvinte, banii de infrastructura au fost dati inutil pe copacei.

In plus, multi sunt siguri ca bancile si stalpii de metal care sustin lampile frumoase din zona vor ajunge rapid la fier vechi.

Autoritatile considera ca investitia e cu bataie lunga: in cativa ani, terenul viran din jurul parcului va fi plin de blocuri. Pana atunci, cei care stau vis a vis ofteaza. Si in aceasta iarna vor cara mai departe apa cu galeata si se vor spala la lighean.