"Este in discutie notiunea asta de greva parlamentara. Ce e aia greva parlamentara? Cred ca lupta parlamentara este un instrument al luptei politice si nu se paraseste campul de lupta in acest fel. Altfel trebuie gandite lucrurile", a declarat Iliescu, informeaza Mediafax.

Ion Iliescu a sustinut ca de fapt opozitia urmareste o limitare a prezentei in viata parlamentara "pe acele proceduri care sa duca la solutia fireasca: demiterea Guvernului". 

"De fapt, acestea se si profileaza, nu greva propriu-zis, nu parasirea Parlamentului, ci o limitare a prezentei in viata parlamentara numai pe acele proceduri care sa duca la solutia fireasca: demiterea Guvernului", a mentionat Iliescu. 

Grupurile parlamentare reunite ale PSD si PNL au aprobat, miercuri, cu majoritate de voturi, inregistrandu-se doar doua abtineri, propunerea lui Victor Ponta ca opozitia sa intre in "protest parlamentar pe perioada nedeterminata". 

De asemenea, parlamentarii USL au votat propunerea avansata de presedintele PSD Victor Ponta, potrivit careia nu vor folosi in scop personal niciun drept banesc rezultat in perioada protestului parlamentar, banii respectivi urmand a fi "indreptati" catre o directie "vaduvita" de Guvern.