Ne place sau nu, marea majoritate a tabletelor sunt facute in China. Insa chinezi nu stiu sa faca doar produse de foarte buna calitate, ci si unele foarte ieftine. Cum ar fi o tableta cu care incearca sa intre pe piata noastra. La prima vedere seamana cu un Samsung dar si cu un Apple.

Cand apesi pe buton si incerci sa intri in meniu vei descoperi ca nu prea functioneaza. Iar daca te uiti cu si mai mare atentie vei observa ca are caractere chinezesti. La o privire si mai atenta vei observa mari probleme de calitate.

Clientii s-au plans ca folia de plastic este denivelata, iar programele instalate se incapataneaza sa nu functioneze. Si nici afisajul nu are luminozitate. Cu toate acestea, pe internet sunt la vanzare cu sutele pe paginile de anunturi. Importatorii seriosi le ocolesc insa.

Vrei un iPad? De unde poti cumpara unul cu mai putin de 200 de dolari! VIDEO

Tabletele au ajuns, in sfarsit, la niveluri rezonabile si in Romania. Noile modele se gasesc de la 2.000 de lei bucata.

Daca pana acum se straduiau sa ne distreze - pe tablete sunt zeci de mii de jocuri, au aparut mai nou si aplicatii profesionale pentru birou.

Tranzitia de la calculatoarele clasice spre laptopuri si, mai departe, spre tablete este de acum clara. 2011 este considerat anul de cotitura intr-o industrie unde lansarile vin de doua ori mai repede, iar clientii par ca nu se mai satura de noutati.