In seiful unei case de amanet gasim piese mai putin obisnuite: 7 dinti de aur. Cine isi aduce dantura de pret in astfel de locuri?

"Oameni normali, din clasa medie. Cu banii obtinuti platesc taxe, altii platesc facultatile copiilor, altii au nevoie pentru plata ratelor. Intai determinam puritatea, aflam ce carataj are, dupa care cantarim si platim”, explica Georgeta Nedelcu, operator casa de amanet.

Patronii spun ca primesc dintii din metal pretios, cu o singura conditie: sa fie curatata, sa fie ca materie prima numai aurul pur, fara alte metale in aliaj.

Stomatologii spun ca aurul folosit in cabinete, in special in anii '80, are de ce sa fie cautat.

"E de buna calitate, va dau un exemplu, se lucreaza cu aur de 916 grame la mie sau 22 de karate. Ganditi-va ca aurul pur are 24 de karate", spune Alexandru Brezoescu, presedintele Colegiului Medicilor Dentisti Bucuresti.

Exista si romani care alearga sa-l cumpere, nu sa-l vanda. O banca a reusit sa dea 230 de kilograme de aur de la inceputul anului - mai mult de jumatate in iulie. Iar vanzarile vor creste in continuare, cred specialistii.

Potrivit expertilor, aurul ar putea ajunge la aproape 230 de lei pe gram, adica o crestere de 30% in urmatoarele luni.

Citeste si:

Cine are aur se imbogateste pe zi ce trece. Pretul metalului a avut cea mai indelungata ascensiune din ultimii 40 de ani

Pretul aurului bate record dupa record. Topul tarilor cu cele mai mari rezerve de aur. Unde se afla Romania