"Cu mentiunea ca nu incerc sa fac previziuni, ca sa nu fiu pedepsit de zei, trei tendinte mi se par ca sunt evidente in ceea ce priveste viitorul industriei bancare din Romania. Prima: probabil ca ceea ce va continua va fi o crestere moderata a creditului, nu una rapida si categoric nu una exploziva - si aceasta nu numai pentru ca industria, bancherii, dupa ce s-au fript cu supa sufla si in iaurt. Nu este numai o reactie psihologica si manageriala. Eu cred ca aici sunt motivatii mult mai profunde sa credem ca acest lucru se va intampla si cred ca nici nu este rau", a declarat Mugur Isarescu, potrivit Agerpres.

A doua tendinta care se contureaza in sectorul bancar pentru perioada urmatoare este, potrivit guvernatorului BNR, calitatea creditului acordat in detrimentul cantitatii.

Cea de-a treia vizeaza cresterea importantei finantarii din resurse locale. 

Specialisti din sectorul financiar-bancar, analisti, reprezentanti ai mediului economic si autoritati la nivel inalt s-au reunit, vineri, la evenimentul intitulat "Sa intelegem viitorul. Perspectivele sectorului bancar si ale economiei. Pot bancile schimba viitorul Romaniei in bine?", organizat de Consiliul Patronatelor Bancare din Romania.