Potrivit guvernatorului, toate aceste modificari sunt trecute in noul Cod Civil.  Peste 100 de milioane de scrisori vor pleca dinspre banci spre clienti in fiecare an.

Ca sa va faceti o idee, in Romania sunt active in acest moment 12,7 milioane de carduri. Iar romanii au 15,1 milioane de conturi de economii in banci.

Mai in gluma, mai in serios, seful BNR declara ca din acest an isi tine banii doar in doua banci deoarece altfel cutia postala ar deveni neincapatoare.

“O sa fie o adevarata risipa de hartie. Ca ecologisti, suntem total impotriva unui asemenea abuz si masuram numarul de copaci care sunt taiati prin avalansa asta de scrisori recomandate. Necazul asta, umplerea cutiei postale cu tot felul de recomandate de la banci, m-a determinat sa ma opresc numai la doua banci. Nu mai tin banii decat in doua banci”, a spus guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

Mugur Isarescu sustine totusi ca o asemenea masura este utila pentru prevenirea fraudelor bancare. Clientii pot sa-si verifice mai usor tranzactiile si isi vor da seama mai repede daca le-au disparut bani din conturi.