"Cum sa fie vorba de 80%? Probabil 0,08%. Numai primele trei banci au peste 2.000 de unitati bancare. Se vorbeste de 16 unitati bancare, nu au cum sa reprezinte atat. (...) Nu e vorba de o caracatita a bancherilor, mai degraba este un grup infractional din afara bancilor", a spus Mugur Isarescu, citat de Mediafax.

Mugur Isarescu a aratat ca supravegherea bancii centrale "este tare si isi face datoria", mentionand ca trebuie evitata confuzia ca Directia de Supraveghere a BNR verifica fiecare credit in parte. 

"Supravegherea bancara nu da credite si nu supravegheaza creditele bucata cu bucata si nici fraudele. Altfel, revenim la sistemul monobanca, cum era inainte de '90, daca ne dorim asa ceva", a adaugat Mugur Isarescu. 

Seful bancii centrale spune ca in cazul prezentat de DIICOT rolul supravegherii BNR era sa se asigure daca bancile au sisteme antifrauda si daca acestea functioneaza. 

"In cazul asta am inteles ca ele au functionat", a precizat Mugur Isarescu. 

DIICOT a audiat, joi, aproximativ o suta de persoane, intre care angajati ministeriali, intr-un caz de fraude bancare estimate la 22 de milioane de euro, anchetatorii descinzand la locuintele a 50 de suspecti si la sediile societatile acestora in Bucuresti, Ilfov, Calarasi si Giurgiu.  In acest dosar, saptesprezece persoane au fost retinute.