Bilderberg este una dintre cele mai faimoase si discrete organizatii. Grupul reuneste diverse categorii de lideri, bancheri, oameni politici, persoane din mass-media, cadre universitare si miliardari.

Organizatia poarta numele hotelului din Oosterbeek unde a avut loc prima editie a intalnirii membrilor in 1954, potrivit site-ului oficial. Astfel, intalnirea de atunci era menita sa consolideze relatiile americano-europene si sa impiedice un alt razboi mondial.

Cei de la theinsider.org scriu ca intalnirile si discutiile grupului sunt secrete, iar reprezentantii mass-media nu au voie sa participe. In practica,  Bilderberg reprezinta elita societatii care conduce lumea din spatele usilor inchise.

Cei de la BBC au relatat intr-un documentar faptul ca decizia de a constitui Uniunea Europeana a fost luata la prima intalnire oficiala a organizatiei in 1953.

Nu este clar daca guvernatorul BNR este membru al acestei comunitati informale de reflectie asupra problemelor lumii. El se declara oficial doar membru al Comisiei Trilaterale si al Clubului de la Roma - doua organizatii cu profil similar, dar de o anvergura relativ mai mica si mai putin implicate in speculatiile privind caracterul ocult al discutiilor care au loc intre membri, scrie Ziarul Financiar.

Mihai Tanasescu, fost ministru al finantelor in guvernul PSD, actual reprezentant al Romaniei la FMI, face parte din ramura europaena a Comisiei Trilaterale.

Citeste si

BCE nu vrea ca bancile sa isi asume pierderi pe datoriile vreunui stat. Actiunile europene scad, euro se depreciaza fata de dolar