In portbagajul unui autoturism care nu iese cu nimic in evidenta se aflau 22 de kilograme si 700 de grame de aur sub forma de bijuterii. Soferul isi vedea linistit de drum pe Autostrada Bucuresti-Pitesti cand la kilometrul 89 a fost oprit de niste indivizi care la prima vedere pareau politisti. In realitate erau hoti mascati si au coborat dintr-o masina neagra.  

Cei trei indivizi au oprit autoturismul, folosindu-se de un baston specific politistilor rutieri dupa care au spart geamurile din fata ale masinii si i-au amenintat pe sofer si pe pasagerul din dreapta, dupa care au furat kilogramele de aur.

Dupa ce au pus mana pe prada, talharii s-au urcat in masina lor si au disparut. Victimele, un roman si un turc, au anuntat imediat politia. Soseaua a fost impanzita de autoritati. Este alerta de gradul 0, politistii si mascati ii cauta peste tot pe atacatori.

In zona a aparut si proprietarul podoabelor - un cetatean turc pe nume Ayhan Numan. El ii insarcinase pe cei doi sa duca metalulul pretios, se pare, la Oradea.

Ayhan Numan are mai multe magazine amplasate in cele mai importante centre comerciale din Capitala. Daca bijuteriile furate mergeau la o expozitie, asa cum ar fi declarat initial unul dintre anagajatii turcului ,se presupune ca erau de cea mai buna calitate. Astfel, paguba estimata depaseste un milion de euro.

In ciuda acestei sume, sediul firmelor lui Numan este intr-un bloc oarecare din sectorul 4 al capitalei. 

Proprietarul aurului a ignorat insa legea. A transportat valori, dar nu a folosit o masina blindata si nici personal inarmat.

"Trebuie sa respecte un traseu predefinit mentionat in planul de paza, nu trebuie sa se abata de la el decat in caz fortuit, trebuie sa se conformeze semnalului Politiei, are obligatia sa opreasca, dar sa nu coboare din masina, blocheaza usile, inmaneaza actele solicitate prin fantele special create, tocmai pentru a nu intra in contact direct cu o persoana care poate nu e politist", a declarat comisar sef Aurel Catrinoiu. 

Aceste norme sunt incalcate frecvent, iar cei care fac asta risca pe langa paguba si o amenda de 5000 de lei.