Actiunea va avea loc concomitent cu publicarea rezultatelor financiare ale companiei Thomson Reuters. 

"Am incercat foarte tare sa ajungem la o intelegere cu managementul, dar refuzul companiei de a imbunatati oferta de crestere salariala, care este sub rata inflatiei, dupa ani in care salariile au fost reduse, a facut ca jurnalistii de la Thomson Reuters sa voteze, cu o majoritate covarsitoare, sa intre in greva, pentru prima data in ultimii 25 de ani", au declarat reprezentantii National Union of Journalists, Mike Roddy si Helen Long. 

Acestia au precizat ca Thomson Reuters trebuie sa isi asume responsabilitatea pentru o asemenea actiune, informeaza Mediafax.

"Compania a ignorate semnalele potrivit carora multi angajati au ajuns intr-o situatie critica", au adaugat Roddy si Long. Ei au mai spus ca cei mai afectati jurnalisti de la Reuters sunt cei ale caror familii nu isi permit sa locuiasca in Londra. 

Acelasi sindicat al jurnalistilor Reuters a amenintat cu greva in 2008 si 2009, cand s-au facut restructurari, dupa fuziunea Reuters - Thomson. 

"Am fost informat de NUJ ca aproximativ 150 dintre membrii staff-ului nostru vor participa la o greva care va avea loc joi, 9 februarie, si vineri, 10 februarie. Regretam acest lucru si avem in plan sa facem in asa fel incat sa asiguram acelasi flux de stiri pentru abonatii nostri", a declarat Stephen Adler, redactorul-sef Reuters News.

"Respectam dreptul colegilor nostri la aceasta actiune ca parte a procesului de negociere si asteptam sa ii primim inapoi la munca, la finalul grevei", a adaugat Adler. 

Thomson Corp. a achizitionat Reuters in aprilie 2008, in cadrul unei tranzactii in valoare de 17 miliarde de dolari.  Thomson Reuters este principala sursa de informatii pentru companii si profesionisti din intreaga lume din domeniile financiar, legal, taxe si contabilitate, stiinta, sanatate si piete media. Compania are sediul la New York si filiale la Londra si Eagan (Minnesota).