Profesorul de psihologie de la "Universitatea Babes-Bolyai" din Cluj, Daniel David, corespunde acestui profil. El a pus pe picioare un laborator virtual ultramodern, iar pacientii sai au senzatia ca joaca in filmul "Matrix". In realitate, ei scapa de fobiile care le guverneaza viata.

Desi are doar 39 de ani, profesorul a devenit unul dintre cei mai cautati psihoterapeuti din Romania. Daniel David a reusit sa puna pe picioare la Cluj un laborator de realitate virtuala. Locul este fabulos, iar pacientii vin aici ca sa isi trateze unele dintre cele mai cumplite fobii. Cum ar fi teama de serpi si insecte, de inaltime, de lift sau de avion.

Daniel David a studiat multi ani si in Stalele Unite, unde ar fi avut si ocazia sa ramana daca ar fi vrut. Dar n-a facut-o:

"Cred ca se poate face treaba si in Romania si cred ca rezultatele pe care noi le avem si sub aspectul publicatiilor internationale arata acest lucru", este de parere Daniel David, seful Catedrei de Psihologie si Psihoterapie Universitatea "Babes-Bolyai".

Profesorul si-a realizat minunea cu bani obtinuti prin programe ale Uniunii Europene. Cu doua milioane de euro a cumparat aparatura de ultima generatie. La el, pacientii stau cu ochelari ca

Chiar daca nu vrea sa plece din tara, Daniel David tine permanent legatura cu colegii si profesorii sai de peste ocean de la care fura meserie doua luni pe an. Apoi, vine acasa si ii invata pe altii.