"Fostul premier roman Adrian Nastase a fost condamnat miercuri la o pedeapsa definitiva de doi ani de inchisoare pentru acte de coruptie, o sentinta rara in Europa pentru un fost prim-ministru", noteaza AFP.

De altfel, "Nastase este cel mai inalt oficial politic condamnat pana acum in Romania pentru acte de coruptie", subliniaza AFP, notand ca fostul premier este considerat de analisti mentorul politic al actualului prim-ministru Victor Ponta.

Fostul premier Adrian Nastase este primul lider politic roman de rang inalt care ajunge la inchisoare dupa inlaturarea regimului comunist in 1989, noteaza Agentia Associated Press.

"Fostul premier Adrian Nastase devine primul lider politic roman condamnat la inchisoare dupa caderea comunismului in 1989", scrie AP.

Adrian Nastase a fost condamnat definitiv, miercuri, de ICCJ, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii", in care este acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru Presedintie din partea PSD.