Astfel, Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) a alocat băncii un nou plafon, în valoare de 180 de milioane de lei, disponibil imediat pentru firmele care doresc să obţină credite IMM Invest de la Libra Internet Bank.

"Programul IMM Invest este una dintre soluţiile în care am crezut încă de la început, când am luat decizia de a ne înscrie şi de a ne asuma un rol activ în actualul context dificil cauzat de pandemie. Epuizarea rapidă a plafonului acordat iniţial băncii noastre ne-a determinat să aplicăm pentru o suplimentare semnificativă a limitei de garanţii, menită să răspundă nevoilor importante din mediul de business, de a face faţă provocărilor curente şi de a pregăti investiţiile pentru oportunităţile care încep să apară", a declarat Emil Bituleanu, director general al Libra Internet Bank.

În urma acestei majorări, reprezentanţii companiilor pot aplica în continuare pentru o finanţare acordată de către Libra Internet Bank în cadrul Programului IMM Invest, pentru a beneficia de credite garantate de stat şi de costuri subvenţionate, în condiţiile prevăzute de lege.

Firmele interesate trebuie să opteze pentru Libra Internet Bank în momentul înscrierii în Programul IMM Invest, urmând ca dosarul să fie ulterior preluat de bancă şi completat cu ajutorul unui consultant specializat din cadrul băncii.

Libra Internet Bank, membră a grupului american de investiţii New Century Holdings (din 2003), este una dintre cele mai dinamice bănci din România. Cu o reţea de 55 de sucursale, banca este specializată în domenii precum profesiile liberale, dezvoltatorii imobiliari, agribusiness-ul sau segmentul IMM-urilor şi acordă o atenţie deosebită tehnologiei moderne şi parteneriatelor cu fintech-urile.