Niciunul dintre cei amendati, insa, nu este organizator al mitingului, pentru ca legea spune ca sunt sanctionati pentru nereguli din timpul unui protest organizatorii si nu membrii, participanti sau alte persoane.

Sindicalistii spun ca vor contesta amenzile in instanta. Pe de alta parte, reprezentantii tuturor confederatiilor sindicale au participat astazi la mitingul de protest de la Bruxelles, alaturi de colegii lor europeni.

Marin Gruia, presedintele Sindicatului National al Politistilor, este unul dintre cei 10 oameni amendati pentru protestul ilegal de vineri. Asta pentru ca, spun jandarmii, nu au respectat indatoririle organizatorice si locul in care era anuntat mitingul. Oamenii sunt de parere ca au primit penalizarea pentru ca au facut parte din grupul intrat la Cotroceni pentru discutii.

In replica, Inspectoratul General al Politiei Romane anunta ca nu a transmis unitatilor teritoriale niciun chestionar referitor la participantii la miting si ca nu a cerut identificarea celor care au participat la actiunea din 24 septembrie.