Directorului salinei de la Slanic Prahova, Liviu Soare, a spus ca pentru luna ianuarie comenzile de sare au scazut la jumatate, comparativ cu luna decembrie a anului trecut, in conditiile in care nu a nins. Firmele de deszapezire, care sunt principalii clienti ai salinei in aceasta perioada, nu au consumat stocurile de sare facute luna trecuta, informeaza Mediafax.

Salina are capacitatea de a produce minimum o mie de tone de sare pe zi daca se lucreaza la trei schimburi, insa productia merge in prezent in stocuri, nefiind vanduta din lipsa de comenzi. 

Liviu Soare a precizat ca salariile celor aproximativ 300 de angajati ai salinei vor fi "actualizate" in raport cu vanzarile si cu productia, ceea ce inseamna ca daca pe parcursul intregii luni nivelul comenzilor se va mentine scazut, veniturile salariale pe luna aceasta vor fi mai mici. 

De la inceputul anului si pana in prezent, salina de la Slanic Prahova a realizat o productie de aproximativ 2.500 de tone de sare.  Anul trecut a vandut 110.000 de tone de sare, peste jumatate din aceasta cantitate, respectiv 60.000 de tone, fiind vanduta catre firmele de deszapezire. 

Salina de la Slanic apartine Societatii Nationale a Sarii si se autofinanteaza. Potrivit directorului Liviu Soare, in ultimii ani activitatea salinei a fost pe profit.