Cei mai multi dintre marii restantieri au acumulat penalitati, iar Fiscul nu a reusit sa recupereze mare lucru. Mai ales de la cei care, inainte sa le bata inspectorii la usa, si-au vandut tot ce aveau pe numele lor.

Robert Negoita, primarul sectorului 3, este unul dintre marii datornici. Urmarit penal de DNA pentru evaziune fiscala, el apare pe lista ANAF cu o datorie la bugetul de stat de peste 233 de milioane de lei. Cu 1 milion de lei in plus fata de vara trecuta, ca urmare a acumularilor de penalitati.

Si urmatorii pe lista au strans penalitati, pentru ca nu au platit niciun leu din datorii.

George Becali, finantatorul FC Steaua Bucuresti, are si el o datorie care se apropie de 10 milioane de lei, pe care insa a contestat-o.

Gigi Becali: "Am castigat o sentinta la Curtea de Apel si ICCJ. M-am dus la ANAF sa depun un acont, sa respecte hotararea si au spus ca, de fapt, nu au soft care sa reactiveze sau sa recalculeze acele sume."

Peste 2,7 milioane de lei trebuie sa dea statului si Cristian Tantareanu. Iar Silviu Prigoana are de dat peste 4 milioane de lei, potrivit datelor de la ANAF publicate recent.

Nici Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, nu a reusit sa-si achite datoriile de peste 353.000 de lei pe care le are impreuna cu sotia.

In schimb, Regele Mihai si-a platit datoria inca din vara trecuta si nu mai apare pe lista datornicilor.

De ce nu reuseste Fiscul sa execute aceste datorii si de ce apar aceiasi datornici, cu restante mai mari? In prima etapa, Fiscul ii trimite datornicului o notificare. Cel care are datorii are dreptul sa conteste datoria. Daca se trece la executarea silita, de multe ori Fiscul nu mai are ce sa recupereze. Asta pentru ca unii datornicii isi vand bunurile sau le transfera rudelor inainte sa fie urmariti de ANAF.

Potrivit Fiscului, aproape 10.200 de persoane fizice au datorii de 2,2 miliarde de lei.