Potrivit unei prezentari a lui Dragulin, ROE (rentabilitatea capitalului) a fost in luna ianuarie de 1,3% si a urcat in februarie la 5,3%. Concomitent, ROA (rentabilitatea activelor) a crescut de la 0,1% in prima luna a acestui an la 0,5% in februarie.

Dragulin a aratat ca inceputul anului a fost mai dificil in ceea ce priveste profitabilitatea, dar ca in prezent exista in mod evident o tendinta clara "de consolidare a miscarii pozitive".

El a precizat ca, in ansamblu, performanta sistemului bancar este buna.

"Solvabilitatea bancilor din regiune a fost mentinuta si in unele cazuri s-a imbunatatit. In ceea ce priveste Romania, dar si alte state din regiune, au existat si acordurile specifice cu FMI si UE, care au evidentiat nevoia ca in cazul bancilor mari sa se creara o solvabilitate mai mare", a spus Dragulin, potrivit Mediafax, care a precizat ca in Romania nivelul minim pentru acest indicator a urcat de la 8% la 10%.

Totodata, oficialul BNR a mentionat ca procesul de capitalizare s-a realizat fara tensiuni, in conditiile in care actionarii au fost constienti ca este nevoie sa se intareasca baza de capital, mai ales ca evolutia performantei portofoliilor a avut si necunoscute.