"Din ce am discutat deocamdata in aceasta seara se poate degaja, si sunt mandatat sa comunic acest lucru, un consens in legatura nu numai cu disponibilitatea, dar cu dorinta parlamentarilor liberali de a ne retrage din acest Parlament si a nu reveni decat atunci cand vom reveni prin votul romanilor chemati la urne", a spus Antonescu.

El a precizat ca aceasta nu este o decizie luata, avand in vedere ca PNL face parte dintr-o coalitie politica.

"Vom discuta cu partenerii nostri din PSD, din PC, si vom incerca a gasim o solutie comuna. Noi ne-am dori sa fie aceasta", a spus Antonescu.

Liderul PNL a spus ca vor avea loc discutii in perioada urmatoare cu reprezentantii societatii civile care sunt implicati in gasirea solutii si se va incerca sa se consulte opinia publica.

Antonescu a spus ca Parlamentul actual este ilegal, dar este de multa vreme profund ilegitim, iar decizia demisiei priveste separarea definitiva a apelor in politica romaneasca in fata opiniei publice romanesti. Liderul PNL a mai spus ca luni seara i s-au prezentat mai multe demisii sau mai multe intentii ale parlamentarilor liberali in acest sens. 

"In legatura cu decizile – Ludovic Orban a fost primul. Dupa aceea mai multi colegi au facut acelasi lucru. Ascris o demisie din Parlament, pe care nu a produs-o, deci nu a demisionat ca atare, ci mi-a incredintat-o in calitate de presedinte al partidului mandatandu-ma sa o folosesc, sa o produc, sa o anunt public atunci cand va fi cazul. Cand vom lua o decizie oficiala, toata opozitia, o voi face", a spus Antonescu.