In noul proiect controversat, edilii Capitalei au pretentii mai mari de la firmele de salubritate, dar si de la cetateni.

Acestia sunt chemati in fiecare sambata, in intervalul orar 9-12, sa iasa sa spele trotuarul si locul de parcare inchiriat.

Edilul propune, dar consilierii nu sunt de acord! In acelasi proiect, firmele de salubritate sunt obligate sa spele strazile cu sampon, in timp ce bucurestenii isi curata bucata lor de trotuar.

"Ii leaga pe bucuresteni de ziua de sambata, e ca o infractiune, e vorba de lipsire de libertate", este de parere consilierul municipal Ioan Gif-Deac.

"Mi se pare o aberatie, astept acum sa-mi spuna primarul si ce fel de detergent sa folosim, sa nu poluam mediul!", se amuza si Victor Stan, consilier municipal.

Primarul general nu a participat la sedinta de astazi, dar a sugerat la videochatul Stirilor ProTV din 4 martie ca reprezentantii firmelor de salubritate ar fi deranjati de noul proiect, pentru ca le-ar cere sa munceasca mai mult.

"Vor sa ma prefac ca doar ud trotuarul? Cam asta se intampla pana acum? Pai sigur, si cum ma-sa vor sa spal dom’ne? Ce e rau in asta domnilor?", se justifica primarul Sorin Oprescu.  

Proiectul a fost respins astazi, dar poate fi trecut pe ordinea de zi, cu mici modificari, la urmatoarea sedinta.