In Bucuresti, reducerile la magazinele din malluri se situeaza intre 30 si 70%, fiind aproximativ egale cu cele din perioada promotiilor care teoretic s-a terminat la 15 ianuarie.

Cel putin aceasta este situatia din Plaza Romania, unul dintre cele mai mari malluri din tara. Magazine precum Debenhams, Mango, Springfield, Promod sau Jack&Jones afiseaza reduceri intre 30 si 60-70%.

Insa, nu toti retailerii ofera discounturi la intregul stoc de iarna, existand produse care nu au reduceri sau cazuri in care produsele scontate sunt din gama vara –toamna. Exista magazine ce afiseaza in vitrina reduceri cu pana la 70%, dar din cele peste 200 de modele, doar 5 sau 6 au aplicate astfel de discounturi, restul fiind de 30-50%.

In alte magazine, nici un produs nu afiseaza reducerea din vitrina si pe produsele din raft.

Pentru multe dintre aceste magazine, perioada "reducerilor finale" a inceput imediat dupa Anul Nou, adica de pe 2 sau 3 ianuarie 2010 si va mai tine pana la sfarsitul lunii februarie - inceputul lunii martie. Deocamdata, nu exista semne ca vor urma si discounturi mai mari in perioada imediat urmatoare pentru comercializarea intregului stoc de iarna.

Oricum, magazinele, cel putin cele din Plaza Romania, aveau foarte putini cumparatori astazi, cand cel putin teoretic, trebuiau sa inceapa “marile reduceri”. Vanzatoarele sustin ca lipsa de bani tine in continuare cumparatorii departe de marile magazine.