Clubul de fotbal Manchester United, care a fost cumparat de familia americana Glazers in 2005, are o datorie de 716,6 milioane de lire sterline. Pentru a atrage banii necesari refinantarii datoriilor la banca, clubul a facut in ianuarie o emisiune de obligatiuni pe sapte ani, atat in lire sterline cat si in dolari.

Suporterii bogati ai clubului s-au aratat interesati sa investeasca si sa devina co-proprietari la Manchester United. “Suntem direct interesati sa vedem daca exista o oportunitate sa schimbam proprietarii Manchester United  deoarece consideram ca actualii actionari distrug clubul”, declara recent Duncan Drasdo, reprezentant al suporterilor.

Cu toate acestea, emisiunea de obligatiuni s-a dovedit un esec. Preturile pe care clubul le-a cerut initial pe obligatiune au fost prea mari, sustin analistii, drept pentru care oferta reala, din piata, a fost cu peste 90% mai mica. Ca atare, clubul a fost nevoit sa puna gaj pe stadion si alte facilitati destinate antrenamentelor, banca JP Morgan Europe fiind mandatata drept garant pentru creditori.

Manchester United, de 18 ori campioana Angliei si de trei ori campioana europeana, ocupa in prezent a doua pozitie in prima liga de fotbal engleza, la un punct de Chelsea.