Importurile totale ale tarilor din G7 si ale natiunilor BRICS au crescut cu numai 1,1% in trimestrul al doilea, fata de avansul de 10,1% inregistrat in primele trei luni ale anului.  China si SUA au inregistrat cea mai ampla incetinire a cresterii importurilor. In cazul Chinei, importurile au urcat cu numai 0,7% in trimestrul al doilea, cel mai redus ritm dupa primul trimestru din 2009, fata de 11,1% in primele trei luni ale acestui an. 

Cresterea exporturilor pentru acelasi grup de tari a incetinit de la 7,7% la 1,9%.

Exporturile chineze au crescut insa cu 10%, fata de 2,9% in primul trimestru.  In Statele Unite, avansul importurilor s-a redus de la 11,1% la 3%, in timp ce cresterea exporturilor a incetinit de la 5,6% la 2,6%.

Fluxul mai mic de bunuri si servicii reflecta fragilitatea economiei mondiale si poate fi atribuit in mare parte scaderii cererii si austeritatii din lumea dezvoltata, in special din Statele Unite, informeaza Mediafax.

G7 include Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Franta, Germania, Italia si Japonia, iar natiunile BRICS sunt Brazilia, Rusia, India, China si Africa de Sud. 

Citeste si:

Taxa de poluare auto scade cu pana la 25%, dar se va plati si pentru masinile inmatriculate inainte de 2007

Tara care, desi a fost in pragul falimentului, ar putea scoate intreaga Europa din criza